Satu maahispeikosta

Satu maahispeikosta on kuvitettu kertomus kaikenikäisille Lappiin rakastuneille ja Lapin mytologiasta kiinnostuneille. Sadussa seikkailee pieni maahispeikko Halti, joka tahtoo nähdä ja kokea koko laajan Lapinmaan, ja lähtee rohkeasti kotikolostaan maailmalle.

Matkallaan Halti kohtaa sykähdyttäviä maisemia ja saa uusia ystäviä. Hän tutustuu tarinoita kertovaan karhuun ja metsälammen haukivanhukseen, saa liitää taivaalla tunturipöllön selässä ja näkee vilauksen jopa salaperäisestä Tuliketusta. Falav-poron, Haltin läheisimmän matkatoverin kyydissä maisemat vaihtuvat joutuisasti, ja vauhdikkailta tilanteilta ja kommelluksiltakaan ei vältytä. Matkallaan maahispeikko kohtaa myös kaltaisensa, peikkotyttö Freyan, joka jättää pysyvän jäljen tämän sydämeen. Pitkän taipaleen aikana pieni rohkea matkaaja joutuu kokemaan iloa tuottavien elämysten lisäksi luopumisen tuskaa ja oivaltaa, mikä elämässä on tärkeää.

Kirjasta on saatavilla myös englanninkielinen käännös A Troll`s Tale.

Jälleenmyyjät:

Kirjoja voi ostaa suoraan minulta (yhteystiedot) tai Aviadorilta (linkki kustantajan sivuille). Lisäksi teoksilla on lukuisia jälleenmyyjiä pitkin Suomea ja Lappia. Kirjakaupat ja ketjut: Suomalainen kirjakauppa, Akateeminen kirjakauppa, Rosebud, Prisma-ketjun kirjaosasto jne.  Muut: Enontekiö: Sannan putiikki. Inari: Kaunispään Huipppu, Karhunpesäkivi, Lahjatalo Näkkäläjärvi. Kemi: Taidemuseo Kemi. Kolari: Jounin kauppa, Lumiperhonen, Luontokeskus Kellokas, Mailan putiikki, Otsonpesä. Kuusamo: Bjarmia, Hannu Hautala luontokuvakeskus/Metsähallituksen palvelupiste Karhuntassu. Muonio: Luontokeskus Pallastunturi, TunturiKeimiö. Pello: Tuomaan tupa. Rovaniemi: Arctic design shop, Arktikum Shop, Korundi Shop, Lapin metsämuseo, Moskiitos, Pilke Shop, Taito Lappi, AiloShop.