Satu maahispeikosta

Satu maahispeikosta on kuvitettu kertomus kaikenikäisille Lappiin rakastuneille ja Lapin mytologiasta kiinnostuneille. Sadussa seikkailee pieni maahispeikko Halti, joka tahtoo nähdä ja kokea koko laajan Lapinmaan, ja lähtee rohkeasti kotikolostaan maailmalle.

Matkallaan Halti kohtaa sykähdyttäviä maisemia ja saa uusia ystäviä. Hän tutustuu tarinoita kertovaan karhuun ja metsälammen haukivanhukseen, saa liitää taivaalla tunturipöllön selässä ja näkee vilauksen jopa salaperäisestä Tuliketusta. Falav-poron, Haltin läheisimmän matkatoverin kyydissä maisemat vaihtuvat joutuisasti, ja vauhdikkailta tilanteilta ja kommelluksiltakaan ei vältytä. Matkallaan maahispeikko kohtaa myös kaltaisensa, peikkotyttö Freyan, joka jättää pysyvän jäljen tämän sydämeen. Pitkän taipaleen aikana pieni rohkea matkaaja joutuu kokemaan iloa tuottavien elämysten lisäksi luopumisen tuskaa ja oivaltaa, mikä elämässä on tärkeää.

Kirjan synnystä voi lukea mm. täältä: https://retkipaikka.fi/taiteilija-janette-backman-reissasi-ympari-lappia-samaistuakseen-maahiseen-nain-syntyi-upeasti-kuvitettu-satu-maahispeikosta/

Kirjasta on saatavilla myös englanninkielinen käännös A Troll`s Tale.

Jälleenmyyjät:

Kirjoja voi ostaa suoraan minulta signeerauksella (yhteystiedot) tai Aviadorilta (linkki kustantajan sivuille). Lisäksi teoksilla on lukuisia jälleenmyyjiä pitkin Suomea ja Lappia.

Kirjakauppaketjut: Suomalainen kirjakauppa, Akateeminen kirjakauppa, Rosebud, Adlibris, Booky, CDON.com, Prisma, IlonPolku-verkkokauppa Hotelliketjut: Santa`s Aurora Hotels Muut: Enontekiö: Kilpisjärven retkeilykeskus, Rajacafe, Tunturi-Lapin luontokeskus Helsinki: TRE Design Outlet, Bjarmia Inari: Gift Shop Livva, Kahvila Karhunpesäkivi, Kaunispään Huippu,  Lahjatalo Näkkäläjärvi Kemi: Taidemuseo Kemi Kolari: Jounin kauppa, Karilan Navettagalleria, Lumiperhonen, Luontokeskus Kellokas, Mailan putiikki, Otsonpesä Kuusamo: Bjarmia, Hannu Hautala luontokuvakeskus/Metsähallituksen palvelupiste Karhuntassu, Kuusamotalo (näyttelyn ajan) Muonio: Luontokeskus Pallastunturi, Alatalon käsityö/Mailan putiikki,  Muonion Shoppi, Sannan putiikki, TunturiKeimiö Pello: Tuomaan tupa Rovaniemi: Ailo Shop, Arctic design shop, Arktikum Shop, Korundi Shop, Lapin metsämuseo, Moskiitos, Pilke Shop, Signes, Taito Lappi Savukoski: Korvatunturin lahjapuoti Sodankylä: Info Kirjakauppa Pukstaavi,  Kakslauttanen Art Gallery Shop, Potkuriparkki

Japani, Hanno: World of TRE, Metsä Village