Janette Backman

Tervetuloa tutustumaan akryylimaalauksiini. Olen rovaniemeläinen taidemaalari ja esikoiskirjailija (s.1985). Löysin maalaamisen ilon jo hyvin nuorena ja erilaiset luontoaiheet ja runsas värimaailma toistuvat maalauksissani. Inspiraationi teoksiini ammennan Suomen, etenkin Lapin upeasta, vaihtelevasta ja monisävyisestä luonnosta.

Rakastan retkeilyä ja vaeltamista ja tarkastelen luontoa mielelläni myös kameran linssin kautta. Kun lähden metsään tai tuntureille, hakeudun yleensä rauhallisiin paikkoihin, pois poluilta ja ihmisvilinästä. Menen mieluiten maisemiin, jotka ovat mahdollisimman luonnontilaisia ja vähiten ihmisen vaikutuspiirissä.

Luonnon valokuvaamisen ja retkeilyharrastukseni lisäksi mm. huovutan ja teen poronsarvi- ja hopeakoruja. Myös eläimet ovat minulle erityisen tärkeitä ja kotoani löytyykin useampi karvakaveri.

Koulutustaustaltani olen metsätalousinsinööri ja olen tehnyt pääasiassa erilaisia luonnonsuojelutöitä. Tällä hetkellä opiskelen taiteen maisteriksi Lapin yliopistossa, Taiteiden tiedekunnassa, soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelmassa. Taide, sen kantaaottavuus ja mahdollisuudet vaikuttaa asioihin taiteen avulla ovat nousseet minulle läheisiksi teemoiksi viime aikoina.

Perinteisen maalaustaiteen lisäksi minua kiinnostaa myös mm. kirjoittaminen ja nämä kaksi asiaa olen yhdistänyt esikoisteoksessani Satu maahispeikosta, joka  julkaistiin syyskuussa 2017.